Home Inele de argint
Inele de argint
Inele de argint PDF Imprimare Email
Inele de argint
Scris de claudia   
Miercuri, 04 August 2010 14:38
Argintul face parte din grupa metalelor cu valoare, nobile, datorita faptului ca este rezistent la actiunea factorilor externi si a substantelor chimice.El s-a facut remarcat prin frumusetea lui si prin prin faptul ca a rezistat cu succes in topul celor mai folosite metale pentru confectionarea bijuteriilor.

Inca de la aparitia omului, acesta a fost interesat sa dea vietii un strop de culoare si pe langa preocuparile pentru hrana si pentru extinderea speciei umane, acesta si-a dat interesul pentru propria imagine.Astfel la inceput de existenta a speciei, omul a intuit ca un accesoriu purtat ii poate asigura avantaje in viata, in relatiile cu cei din jur, ca il poate individualiza si ii poate asigura o pozitie in colectivitate.Simtul creativ al omului s-a dezvoltat treptat, bijuteriile de la inceput fiind confectionate din pene, plante, lemn, cochilii, seminte si ulterior din metale.Bijuteriile si accesoriile au aparut nu doar din dorinta de a se face remarcata o persoana, omul dorind sa-si creeze o legatura cu divinitatea, cu creatorul suprem, bijuteriile fiind considerate la inceput si obiecte cu conotatie simbolica, talismane.


Printre cele mai populare bijuterii se numara inelul.Acesta are o semnificatie simbolica multipla.Un inel concentreaza traditia, vechimea si legatura spirituala dintre doua fiinte.Aceasta bijuterie a fost mereu asociata cu o lume a magiei si farmecului, inca din atichitate fiind considerata ca o poarta spre lumea de dincolo, fiind folosita in ritualuri de magie.

Dintotdeauna inelele simbolizeaza dragostea intre doi oamenii, inelul de logodna si verighetele fiind legatura in plan material dintre indragostiti.Inelul reprezinta marturia celui indragostit ca dragostea lui este reala.Simbol al iubirii, al unirii dintre barbat si femeie inelul poate fi confectionat din mai multe aliaje sau metale pretioase.

Printre primele variante aparute se numara si cea de inele de argint.In multiple cazuri barbatii prefera sa achizitioneze inele de argint pentru ca acest metal confera o anumita eleganta si se poate asorta la diverse tinute.
Femeile prefera sa poarte inele de argint pentru ca acestea le confera un aer tineresc si vesel.Unele inele de argint sunt preferate si pentru ca pretul, in comparatie cu alte metale de valoare, este mai accesibil.Oferta diversa de inele de logodna include un numar mare de inele de argint si pentru ca tineretul din zilele noastre prefera argintul in locul aurului.
Din colectia de verighete existente pe piata actualmente, tinerii isi pot alege inele de argint cu modele superbe.In antichitate, tinerii indragostiti foloseau inele de argint pentru a-si face public angajamentul.
Aceste inele de argint simbolizau fundamental relatiei lor, ca si inelul, dragostea lor era fara inceput si fara sfarsit.


 


Sondaje

Ce bijuterii purtati mai des?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com